De onthulling

Gesterkt door het artikel “Oeps! Waarom we mislukkingen moeten koesteren” uit de Psychologie magazine, sta ik er nu volledig achter om een heel diep geheim hier, in dit blog, met iedereen te delen.

Mijn maag keert om, mijn keel knijpt samen, mijn lichaam doet een sterke poging om mij te behoeden van het delen van een diep weggestopt geheim. Welke ik zelf pas kort geleden heb opgegraven. Alleen al de gedachte om het werkelijk openbaar te maken veroorzaakt een imploderende reactie in mijn lichaam.

Alles klapt dicht.

Maar het is gebeurt, geschiedenis, iets wat is geweest en niet meer veranderd kan worden. Toch laat ik het mij onbewust heel erg beïnvloeden en ik baseer onbewust mijn huidige keuzes op dat ene falen van ruim 10 jaar geleden. Vandaag ga ik dat omzetten in een positieve actie. Ik ga dit geheim inzetten voor de ervaring;

wat kan ik hiervan leren?

Ik ben een “drop out”. Aan het einde van mijn MBO4 ben ik gestopt met de opleiding. Ik heb dus geen MBO diploma. Ik heb gefaald in het afronden van mijn MBO opleiding. Zo, dat is er uit.

Dit geheim heeft er voor gezorgd dat ik mij minderwaardig voel, dat ik er niet toe doe zonder een diploma. Dat is ook de drijfveer van mijn huidige HBO opleiding, om anderen te bewijzen dat ik over HBO werk- en denkniveau beschik. Het halen van een rijbewijs, zodat ik in “een” auto mag rijden. Ofwel het mogen werken op HBO niveau.

Zolang ik deze papieren niet heb, voel ik me een “fraud” een fraudeur.

Kennen jullie Mike Ross uit de serie Suits?

Dit geheim lag diep begraven onder een gevoel van schaamte en minderwaardigheid. Vele spoken bewaakte dit geheim grondig. Deze spoken konden heel handig het bordje “je bent niet goed genoeg” in de lucht steken bij bijvoorbeeld het lezen van een vacature. “je voldoet niet aan de eisen” “Doe maar geen moeite” etc. Niet beseffende dat dit voort kwam uit het bewaken van mijn –geen diploma- geheim.

Voel ik me nu opgelucht?

Nee, dat zal tijd kosten. Op dit moment staat mijn lichaam in de vlucht stand, ineengekrompen en zichzelf klein makend, in de verwachting dat er een kanon aan negatieve consequenties zal worden afgevuurd. Ik ga nu regelrecht voor dat kanon staan en dat voelt niet als een sterke positie.

 

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina, of blader voor meer blog’s in het menu.

Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe blog? Like dan de Facebook pagina.

About the author

Beste lezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de persoon achter dit blog. Ik ben een vrouw van 27 jaar jong en heel nieuwsgierig, ik verdiep me graag in het "hoe en waarom". Ik werd weerhouden van vrijuit schrijven omdat er altijd -en gelukkig- andere mensen in mijn ervaringen betrokken zijn. Ook omdat mijn perceptie niet de waarheid is en mijn beleving misschien niet die van hen. Om volledig bij mijzelf te kunnen blijven en over mijn beleving op dat moment te kunnen schrijven, heb ik besloten om anoniem verder te gaan. Wil je met mij in contact komen dan kan dat door een reactie achter te laten of een e-mail te sturen naar; gelukkignietperfect@gmail.com